81,00 zł
230,00 zł
54,00 zł
199,00 zł
O nas
Krakowska Palarnia Kawy KELLERAN wypala ziarna najwyższej jakości, pochodzące z najlepszych plantacji na świecie.
1. Sposób wypalania kawy dostosowujemy do odmian i cech jakościowych zielonego ziarna. Uzależniamy stopień wypalenia od specyficznych właściwości każdego rodzaju ziarna. Znajdujemy najlepszy poziom na skali pomiędzy jasnym a ciemnym wypaleniem. Gwarantuje to wydobycie z każdej odmiany ziarna, bogatego i wysublimowanego zestawu smaków i aromatów. Naszym głównym celem są delikatne i subtelne odmiany gatunku Arabika. Odpowiednio wypalona kawa pozwala koneserom wydobyć z niej pełnię doznań zmysłowych i przyjemności.
2. Dokładamy wszelkich starań, żeby kawa docierała do konsumenta tuż po wypaleniu, tak aby jej świeżość pozwoliła na delektowanie się najlepszym smakiem. Wypalamy kawę na bieżąco, dając naszym odbiorcom możliwość delektowania się smakiem świeżo wypalonej kawy.
3. Kupujemy tylko najlepsze odmiany kawy ze znanych regionów Świata i plantacji. Regiony z których pochodzi nasza kawa, słyną z dobrej jakości produkowanego ziarna. Na plantacjach tych stosuje się naturalne sposoby obróbki i suszenia ziarna. Uważamy, że ręczny zbiór kawy, pozwalający na selektywne zrywanie wyłącznie dojrzałych owoców kawowca jest jedynym sposobem na uzyskanie ziarna wysokiej jakości.
4. Wszelkimi dostępnymi nam sposobami propagujemy na rynku polskim wiedzę na temat dobrej kawy. Naszym celem jest rozpowszechnianie sposobów parzenia kawy przy użyciu różnych urządzeń i przyrządów aby osiągać maksimum walorów smakowych adekwatnych do gatunku kawy, sposobu wypalenia ziarna i rodzaju używanego do parzenia sprzętu. Ten sam rodzaj kawy, zaparzony przy użyciu różnych metod zaparzania da nam inne nuty smakowe. Pomoc i porady naszej ekipy, znajdziesz nie tylko na targach i eventach. Służymy gotowością do pomocy przez telefon i na miejscu w Palarni Kawy przy ul. Kamiennej 16.
Zapraszamy na kawę i opowieść o niej!